Што е проблемот со лабавата макара на кабелот?

2022-11-04

Постојат неколку аспекти на кои мора да се обрне внимание при нанесувањето на калемот за кабли: Бидејќи калемот за кабли е опремен со тркала, мора добро да се фиксира при внесување во автомобилот, за да не се оштетат другите специјални алатки во автомобилот. Автомобил предизвикан од превртување; во овој случај, погрижете се да ги олабавите сите жици од макарата на кабелот за да избегнете оштетување на вителскиот кабел.

 

1. 2-те дупчиња за иглички за половината на макарата на кабелот не се користени. Долго време, само горниот конус може да го турка вратилото на дупката да ротира, што прави делот на вратилото на дупката да носи прекумерна сила. По долготрајна употреба, жлебовите за прицврстување во вратилото на отворот може да се скршат. Отворете, ова ќе ја олабави железната спојка и ќе ја загрози завитканата жица. Се препорачува да се залемат на уредот и да се користат дупките со 2 пински на таблата за ослободување, вистинскиот ефект е многу значаен.

 

2. Ве молиме обидете се да ја избегнете фреквенцијата на сопирачките за итни случаи предизвикана од педалот на сопирачката за итни случаи.

3. За брутално товарење и истовар или апликации со прекумерна тежина, ве молиме минимизирајте ги таквите практични операции.

 

Резиме: За време на употребата на калемот за кабли, се обидуваме да ги минимизираме операциите што предизвикуваат премногу оштетување на калемот за кабли, што може ефективно да го продолжи работниот век на калемот на кабелот.


https://www.cable-spool.com/flat-cable-spool

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy